Silkeblød passionsfrugtsorbet opskrift med ismaskine

Jeg elsker simpelthen hjemmelavet is! Der findes ikke noget bedre end at kreere sin helt egen is hjemme i køkkenet og mærke den glæde, man kan dele med familie og venner omkring en skøn portion frisklavet sorbet direkte fra ismaskinen. Men denne passionsfrugtsorbet har altså en særlig plads i mit madhjerte. For nogle år siden var jeg på en restaurant, hvor jeg fik en uforglemmelig passionsfrugtsorbet til dessert. Lige dér vidste jeg, at den smag MÅTTE jeg bare kunne genskabe derhjemme. Efter mange eksperimenter er denne opskrift blevet en fast klassiker hjemme hos os. Kombinationen af sødmefyldt passionsfrugt, et blidt strejf af vanilje og et lille kys af lime skaber simpelthen en helt uimodståelig friskhed, der smelter perfekt på tungen.

Denne version med glukosesirup giver sorbeten en skøn, silkeblød konsistens, og sørger samtidig for, at isen ikke fryser alt for hårdt inde i fryseren (det tip lærte jeg efter et par hårde sorbetoplevelser). Passionfrugtsorbeten kan både spises som den er eller kombineres med chokoladekage, marengs eller frisk frugt – tro mig, din familie og dine venner vil elske dig endnu mere, når du serverer denne himmelske dessert!

Ingredienser til passionsfrugtsorbet (ca. 1 liter færdig sorbet)

  • 400 g passionsfrugtpuré (ca. 16-18 passionsfrugter)
  • 200 g sukker
  • 200 ml vand
  • 50 g glukosesirup (giver blødere konsistens)
  • 1 vaniljestang (korn + stang)
  • 1 spsk friskpresset lime- eller citronsaft

Sådan laver du den perfekte passionsfrugtsorbet på ismaskinen

  • Flæk først vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret, så vaniljekornene separeres ordentligt.
  • Giv vand, resten af sukkeret, de moste vaniljekorn (plus stangen) og glukosesiruppen et opkog, indtil alt sukker er fuldstændig opløst. Sluk derefter varmen.
  • Tag vaniljestangen op og lad siruppen køle ned til ca. 4 °C. Jeg smækker gerne gryden hurtigt i et isbad, hvis jeg har travlt – ellers kan den sagtens stå i køleskabet i 3-4 timer.
  • Når siruppen er kold, rører du den sammen med passionsfrugtpuré og lime- eller citronsaft. Du kan vælge at si passionsfrugtkernerne fra, hvis du synes, de er lidt generende at spise, men ærligt talt elsker jeg selv at beholde dem for lidt ekstra knas.
  • Smag blandingen til – sorbeten skal være lidt til den søde side lige nu; tro mig, den smager mindre sød, når den først fryser til is.
  • Køl blandingen helt ned igen. Nu er den klar til ismaskinen! Kør massen i maskinen, indtil du har en lækker blød passionsfrugtsorbet (omkring -5 °C).
  • Læg sorbeten i fryseren 1-2 timer mere, så den lige kan sætte sig og få den perfekte konsistens, inden servering.

En hyggelig lille anekdote: Sidste sommer havde vi inviteret nogle venner over til en grillfest på terrassen. Vi hyggede os gevaldigt, men da isen kom på bordet sidst på aftenen, blev der helt stille omkring bordet. Det var en skøn og komisk oplevelse – alle sad blot dér, opslugte af den lækre, friske passionsfrugtsmag. Siden den gang er denne sorbet en fast tilbagevendende dessert, når vennerne kommer på besøg.

Jeg håber, du kommer til at elske denne opskrift lige så meget, som vi gør herhjemme. Rigtig god fornøjelse!

Skriv en kommentar