Jeg må bare dele denne skønne ferskenis med dig, for den er simpelthen blevet min go-to opskrift, når solen skinner, og jeg vil forkæle mig selv og familien med lidt ekstra hygge. Jeg opdagede kombinationen af bagte ferskner og en blød vanilje-honning-creme lidt ved et tilfælde, da jeg engang stod med en portion modne ferskner, der skulle bruges NU! Og helt ærligt, efter første bid vidste jeg, det var en keeper. Den søde, solmodne smag af bagte ferskner blandet med honningens blide dybde er en ren fornøjelse. Jeg lover dig – denne is vækker jubel hver gang, og så er den altså nemmere at lave, end du tror!
Ingredienser (ca. 1 liter is)
- 600 g modne ferskner (ca. 5 stk.)
- 60 g flydende honning + 2 spsk til bagning
- 100 g sukker
- 4 æggeblommer (str. M/L)
- 3 dl sødmælk
- 2,5 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljekorn eller ½ vaniljestang
- 1 spsk citronsaft
- 1 nip fint salt
Sådan laver du din hjemmelavede ferskenis med honning:
1. Halvér fersknerne og vend dem med 2 spsk honning. Bag dem ved 190 °C i ca. 20 min, indtil de er lækre og bløde. Lad dem afkøle lidt, flå skindet af (det glider som regel let af nu!), blend dem til en fin puré – husk at gemme 2-3 spsk af lidt grovere mos til at lave en lækker swirl senere.
2. Opvarm mælk, fløde, sukker, salt og vanilje lige under kogepunktet i en gryde. Det giver en dejlig lækker vaniljesmag.
3. I en skål pisker du æggeblommerne godt sammen, og imens du konstant rører rundt med et piskeris, hælder du forsigtigt den varme mælkeblanding i. Hæld blandingen tilbage i gryden og var den forsigtigt op til ca. 82 °C, så cremen tykner let (den skal dække bagsiden af en ske).
4. Tag nu gryden af varmen og rør 60 g honning og citronsaft i cremen. Vend så din ferskenpuré heri. Lad nu massen køle helt ned (til ca. 4 °C) i køleskab – tro mig, det er ventetiden værd!
5. Hæld ismassen i din ismaskine og kør den indtil den får en dejlig soft-serve-konsistens. Tilsæt nu forsigtigt den grove ferskenmos og lad ismaskinen køre ganske kort, blot så du får den flotte swirl-effekt.
6. Fyld den færdige ismasse i en beholder, og giv den ca. 2-3 timer i fryseren, så du får en perfekt, fast konsistens. Voila – klar til servering!
Jeg husker første gang jeg serverede ferskenis med honning for mine veninder efter en sommermiddag i haven; det var så hyggeligt, og alle bad straks om opskriften – den blev bogstaveligt talt skriblet ned på gamle servietter og kuverter! Så pas på – efter denne opskrift vil dine gæster nok kræve is hver gang I ses.
God fornøjelse med din hjemmelavede ferskenis – jeg håber du nyder den lige så meget som vi gør hjemme hos os!
Udvalgte produkter
-
BCI600 The Smart Scoop ismaskine Original price was: 2.999,00 kr..2.699,00 kr.Current price is: 2.699,00 kr..
-
Ninja Ninja CREAMi NC300 ismaskine Rustfrit stål-sort Original price was: 2.199,00 kr..1.999,00 kr.Current price is: 1.999,00 kr..
-
Wilfa Vanilje ismaskine 1,5 l Rustfrit stål Original price was: 2.822,00 kr..2.299,00 kr.Current price is: 2.299,00 kr..