Jeg har efterhånden lavet mange forskellige slags hjemmelavet is gennem årene med min elskede ismaskine, men der er én opskrift, som altid overrasker mine gæster positivt: min fantastiske hjemmelavede avocado-is. Måske tænker du først “avocado i en is?” – det var også præcis min tanke, dengang jeg stødte på opskriften for første gang. Men lad mig sige dig: Den er intet mindre end genial! Avocadoens fløjsbløde konsistens og den milde, cremede smag gør simpelthen underværker i is. Og med lidt citron eller lime får den et frisk pift, der løfter den til næste niveau.
Jeg kan tydeligt huske første gang, jeg serverede denne avocado-is for mine veninder en varm sommerdag i haven. Alle kiggede lidt skeptisk på mig, da jeg sagde “avocado-is”, men efter bare den første skefuld, blev de fordomme hurtigt lagt på hylden. Det endte faktisk med, at de alle krævede opskriften med hjem, og siden har den været et fast hit i vores vennekreds.
Jeg håber virkelig, at du tør kaste dig ud i at prøve den, for den er helt unik og fuldstændig uimodståelig.
Ingredienser til avocado-is (ca. 1 liter færdig is)
- 2 modne avocadoer (ca. 300 g frugtkød)
- 3 dl sødmælk
- 2 dl piskefløde
- 100 g sukker
- 1 spsk citronsaft (eller limesaft)
- 1 tsk vaniljesukker (eller korn af ½ vaniljestang)
- 1 lille nip fint salt
Sådan laver du cremet avocado-is på ismaskine
- Blend avocado, mælk, sukker, citronsaft, vanilje og salt til en helt glat, silkeblød masse.
- Tilsæt fløden og puls kort med blenderen – kun lige akkurat indtil fløden er blandet i.
- Stil den færdige avocadocreme i køleskabet i mindst 2-3 timer, så den er kold, inden du kører den gennem ismaskinen.
- Hæld den afkølede masse i ismaskinen, og lad den køre til en lækker softice-konsistens (det tager cirka 20-30 minutter).
- Hvis du ønsker en lidt fastere konsistens, kan du fryse den færdige avocado-is 1-2 timer ekstra inden servering.
Og så til min lille anekdote: Sidste sommer inviterede jeg min brors familie forbi, og mine to små nevøer var mildest talt skeptiske over den grønne is. Men pludselig sad især den yngste med grønne kinder og en begejstret stemme: “Det’ jo Shrek-is!” Siden den dag har min avocado-is været kendt som “Shrek-is” hos os, og ungerne plager ofte om at få den igen. Avocado-is er altså ikke kun for voksne, men også børnevenlig – især når den har et sjovt navn!
Jeg håber, du bliver lige så glad for denne avocado-is som mig og resten af familien. Rigtig god fornøjelse med opskriften – og glæd dig til glade smil og rosende ord fra både små og store smagseksperter!