Efteråret har så småt taget over, og vi må lægge sommeren bag os. Men selvom sommeren er forbi, er det ikke ensbetydende med, at vores trang til is er forsvundet med den. Vi er nemlig glade for is i Danmark. Men hvis du er træt af de samme, kedelige varianter hos købmanden, kan du altid lave din egen is. Og hvordan gør man så det? Svaret et simpelt: med din egen ismaskine!
Hvad er forskellen?
Der findes to slags ismaskiner. Den med kompressor eller den uden. De to forskellige typer kan nemlig forskellige ting. Kompressoren er den komponent, der gør at maskinen kan fryse isen ned. Maskiner uden kompressor kræver derfor ingen forberedelsestid, og man kan med det samme tilsætte ingredienser og lave is. Maskinerne uden kompressor kræver, at man fryser det tilhørende køleelement ned i 12-24 timer i forvejen, hvilket altså betyder, at du ikke kan lave is med kort varsel. Du kan heller ikke producere større mængder is i en maskine uden kompressor. Fordelen ved maskinerne uden kompressor skal findes i den økonomiske sektor. De er nemlig noget billigere end dem med kompressor. Til gengæld kan de lidt dyrere maskiner producere mere is, og gør det muligt at lave isen med meget kort varsel, da de ikke skal fryses ned i forvejen. Kvaliteten skulle efter sigende også være bedre i maskiner med kompressor, da nedkølingen skulle være mere effektiv.
Du kan få tilskud til en ismaskine ved at klikke her.
Hvad skal man bruge / Fordele og ulemper
Her får du en kort oversigt over fordelene og ulemperne ved at have en ismaskine:
Fordele:
- Egne råvarer – du er selv herre over, hvad der kommer i isen
- Sjovt tidsfordriv med ungerne
- Smagsvarianterne bestemmer du helt selv
- Billig investering på lang sigt
Ulemper:
- Pladsmangel – maskinerne fylder meget i køkkenet
- Dyr investering ved sparsomt brug
- Begrænset kapacitet – store mængder is laves af flere omgange
Skriv et svar