Du ved måske allerede, at jeg elsker at eksperimentere med min ismaskine. Efter mange år i køkkenet, bliver jeg stadig begejstret over nye smagskombinationer, men der er én opskrift, som jeg bare vender tilbage til igen og igen. Det er min hjemmelavede kokos-is med mango og lime, som bogstaveligt talt smager af solskin og sommerferie! Kombinationen af den cremede kokosmælk, det eksotiske sød-syrlige twist fra mango og lime og den ultra-lækre konsistens gør den simpelthen uimodståelig.
Ikke nok med at den smager skønt, den er også nem, klassisk og altid et sikkert hit, hvis man vil forkæle både sig selv og sine gæster. Min største udfordring er faktisk at lave nok is til, at alle går tilfredse hjem!
Ingredienser (ca. 1 liter færdig is)
- 400 ml fuldfed kokosmælk
- 150 ml piskefløde
- 80 g sukker
- 40 g glukosesirup (eller lidt ekstra sukker)
- 4 æggeblommer
- 1 knsp fint salt
- 1 øko-lime: fintrevet skal + 2 spsk saft
- 1 stor moden mango (ca. 250 g frugtkød)
- Evt. 20 g let-ristede kokosflager til at vende i til sidst
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer, sukker og salt let sammen.
- Varm kokosmælk, fløde og glukose til lige under kogepunktet; hæld langsomt over æggemassen under piskning.
- Hæld tilbage i gryden; varm til 82-83 °C under konstant omrøring, til cremen tykner let.
- Tag af varmen, rør limeskal i; lad trække 5 min. og si cremen.
- Køl hurtigt ned (f.eks. i isbad) og sæt på køl mindst 4 timer eller natten over.
- Blend mangoen til en glat puré, rør limesaften i; fold puréen i den kolde base.
- Kør massen på din ismaskine, til konsistensen minder om softice; vend evt. kokosflager i isen i løbet af de sidste 2 minutter.
- Hæld isen i en bøtte, og giv den yderligere 2-3 timer i fryseren, hvis du gerne vil have den lidt mere fast i konsistensen. Så er du klar til at nyde din skønne kokosis med mango og lime.
Jeg serverede denne dejlige sommeris til vores nabofest sidste sommer, og det tog ikke mere end ti minutter, før hele portionen var væk! Siden da bliver jeg altid spurgt, om jeg ikke laver den lækre mango-kokosis igen, når vi mødes – og tro mig, det gør jeg gerne. Jeg håber, at også du får glæde af min yndlingsisopskrift og at den bringer lige så mange glade smil frem, som den gør her hos mig.
Rigtig god fornøjelse – og god appetit!