Cremet bananis opskrift til ismaskine

Hvis der er én opskrift, som min familie og mine gæster altid spørger efter, når jeg serverer hjemmelavet is, så er det min cremede bananis med lun chokoladesauce. Tro mig, den er så god, at folk næsten slikker skålen ren hver gang! Denne opskrift har efterhånden fulgt mig i nogle år, lige siden jeg eksperimenterede mig frem en lun sommerdag med en flok overmodne bananer i frugtskålen. Resultatet blev så uimodståeligt lækkert, at måltiderne ved spisebordet stoppede brat med glade suk og spørgende øjne, indtil jeg afslørede opskriften.

Jeg elsker simpelthen den her is for dens dejligt cremede konsistens og autentiske banansmag, som du aldrig finder i færdigkøbte is. Den lune chokoladesauce giver en perfekt kontrast, der fremhæver bananens sødme, og kombinationen sender mig direkte tilbage til barndommens hyggelige desserter med is og chokolade i haven hjemme hos mine forældre.

Har du fået lyst til at prøve? Så lad mig endelig dele opskriften med dig her:

Ingredienser til hjemmelavet bananis med chokoladesauce (ca. 1 liter færdig is)

  • 3 meget modne bananer (ca. 300 g uden skræl)
  • 250 ml sødmælk
  • 250 ml piskefløde
  • 100 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk vaniljepasta eller korn af ½ vaniljestang
  • 1 knsp fint salt
  • 1 tsk citronsaft (valgfri – den holder farven frisk!)

Ingredienser til den lækre chokoladesauce

  • 125 g mørk chokolade (60-70%)
  • 120 ml piskefløde
  • 30 g sukker
  • 20 g smør
  • 1 knsp salt

Sådan laver du bananis og chokoladesauce på ismaskinen

1. Opvarm mælk, halvdelen af fløden (125 ml), sukker, vanilje og salt til lige under kogepunktet.

2. Pisk æggeblommerne let sammen i en skål, hæld den varme mælkeflødeblanding langsomt ned i æggeblommerne under konstant omrøring. Hæld hele blandingen tilbage i gryden, varm nænsomt op til 82-84 °C, til cremen tykner let. Pas godt på temperaturen, så det ikke bliver til røræg. Køl cremen helt af – gerne natten over i køleskab!

3. Blend bananerne sammen med resten af fløden (125 ml) og citronsaft, til du får en glat puré. Rør derefter puréen sammen med den kolde creme, dæk den til, og lad den køle mindst 4 timer i køleskab.

4. Kom den afkølede blanding i din iskold klargjorte ismaskine. Lad ismassen køre i 20-30 minutter, indtil isen har en konsistens som blød softice. Kan du lide isen lidt fastere, smider du den blot i fryseren en time eller to bagefter.

5. Til chokoladesaucen varmer du fløde og sukker forsigtigt op til lige netop kogepunktet. Tag gryden af varmen, tilsæt straks den hakkede chokolade og rør, til chokoladen smelter helt. Vend smørret i, samt et lille drys salt, der perfekt afrunder chokoladesmagen.

6. Server den hjemmelavede bananis i fine skåle toppet med en generøs skefuld lun chokoladesauce. Åh, hvor bliver det godt!

Jeg kan vist roligt sige, at denne is er blevet lidt af en tradition herhjemme. Forleden lavede jeg den til en pigeaften, og en af mine veninder – der ellers påstod, hun slet ikke kunne lide bananis – skiftede mening så hurtigt efter første bid, at hun næsten fik stjålet min portion også!

Nu håber jeg, du har mod på at prøve opskriften derhjemme. Tænd for ismaskinen, inviter dem, du holder af, og nyd en lille stund af ægte is-lykke! Rigtig god fornøjelse og is-entusiasme fra mig til dig.

Skriv en kommentar