Det er ingen sag at trylle i køkkenet, hvis man har det rette køkkenudstyr. Her er nogle fif til, hvilke køkkenredskaber, der er uundværlige, hvis man vil lave lækker mad uden for meget besvær.
Knivene skal være skarpe – rigtigt skarpe
Det er ikke let at skære tomater med et sløvt knivsblad. Før bladet får skåret gennem skinnet, vil saften fra tomaten sprøjte ud til alle sider, hvorimod en skarp kniv skærer igennem tomaten som var den blødt smør. Skarpe knive er et af de mest essentielle køkkenredskaber, du kan investere i. Og til skarpe knive hører en knivsliber – knivene vil blive sløve med tiden, så det er vigtigt at slibe dem en gang i mellem.
En stavblender gør madlavningen til en leg
Har du forsøgt at mose en semimoden avocado med en gaffel, så du kan lave guacamole? Eller at røre en humus sammen med et piskeris og en morter? Det er ikke nemt! Det er derimod vildt nemt at lave en lækker guacamole eller en frisk humus, hvis man har en stavblender til rådighed. Stavblenderen vil på nul komma fem røre ingredienserne sammen og blande det til en lækker, cremet dip. Den er også god at bruge, hvis en suppe skal blendes, eller til kartoffelmosen. Kort sagt er en blender uundværlig i et køkken.
Lav hurtigt brød og lækre kager med en røremaskine
Hvis du godt kan lide at bage, bør du investere i en god røremaskine. Med en kvalitetsrøremaskine slipper du for at røre ingredienserne til brød eller kager sammen i hånden – maskinen klarer det for dig. Nogle maskiner kan også ælte dejen for dig, så du får en lækker luftig dej til dit rugbrød eller franskbrød.
Skriv et svar