Hasselnøddeis med nougat opskrift ismaskine

Hvis du ligesom mig elsker smagen af hasselnødder og nougat – og ikke mindst hjemmelavet is – så lover jeg dig, at denne opskrift bliver en af dine favoritter! Jeg lavede første gang denne hasselnøddeis med nougat sidste sommer, da familien kom til grillhygge, og siden har den været en absolut favorit hjemme hos os. Kombinationen af cremet hasselnød, blød nougat i lækre chunky bidder og de sprøde nøddeknas på toppen er simpelthen helt fortryllende.

Denne is smager lidt som luksus-versionen af de berømte nougatispinde, som jeg husker fra min barndom – bare meget bedre, selvfølgelig 😉. Jeg elsker især at tage mig god tid med hasselnøddepastaen, som jeg selv laver hjemme i køkkenet. Det giver en endnu mere intens og frisk smag af hasselnødder, og det er virkelig det ekstra touch, der får denne hasselnøddeis med nougat til at stå ud.

Ingredienser til hasselnøddeis med nougat (ca. 1 liter)

  • 350 g sødmælk
  • 250 g piskefløde (38 %)
  • 100 g sukker
  • 40 g glukosesirup (kan erstattes med 30 g ekstra sukker)
  • 4 æggeblommer (ca. 80 g)
  • 120 g hasselnøddepasta eller hjemmelavet hasselnøddepraliné*
  • 1 knsp fint salt
  • 120 g blød nougat (skåret i små tern)
  • (Evt. 30 g grofthakkede, ristede hasselnødder til crunch)

Sådan laver du hasselnøddeis med nougat – trin-for-trin

1. Varm mælk, fløde, sukker og glukosesirup forsigtigt op til lige under kogepunktet.

2. Pisk æggeblommerne let sammen i en skål, og hæld så den varme mælkeblanding i skålen under konstant omrøring. Kom blandingen retur i gryden og varm den op under konstant omrøring til blandingen rammer 82 °C og får en lækker cremet konsistens (såkaldt crème anglaise).

3. Tag gryden af varmen, tilsæt hasselnøddepasta og en knivspids salt, og stavblend det hele grundigt, indtil ismassen er helt glat og silkeblød.

4. Køl ismassen fuldstændig ned i køleskabet i mindst 4 timer (eller gerne natten over).

5. Hæld den afkølede ismasse i ismaskinen, og lad den køre, indtil konsistensen minder om softice. Det tager typisk omkring 20-30 minutter afhængigt af din maskine.

6. Vend forsigtigt nougattern og eventuelle hakkede, ristede hasselnødder i isen med en ske for at skabe den lækre “swirl”.

7. Kom isen i en fryseegnet beholder, læg låg eller film tæt henover, og lad den sætte sig i fryseren i 2-3 timer, før du serverer den.

Sådan laver du hjemmelavet hasselnøddepasta (til ca. 200 g pasta):

Rist 200 g hasselnødder i ovnen ved 170 °C i ca. 10 minutter, gnid skallerne af i et rent viskestykke, og blend nødderne længe og grundigt med 80 g sukker, indtil du har en naturlig og flydende hasselnøddepasta. Brug 120 g af denne pasta i opskriften.

Jeg lavede faktisk denne hasselnøddeis til min mands fødselsdag sidste år, og gæsterne elskede den simpelthen! Min svigermor ringede endda dagen efter for at få opskriften, så hun kunne imponere sin strikkeklub – og nu går opskriften rundt blandt hendes veninder også 😊. Det gør mig altid så glad at dele begejstringen og de gode oplevelser ved hjemmelavet is. Jeg håber, du bliver ligeså glad for denne opskrift som min familie og jeg er blevet.

Rigtig god fornøjelse med din ismaskine, og nyd hasselnøddeisen med nougat!

Skriv en kommentar